IIS'de Mysql-PHP hızlandırma

IIS’de Mysql-PHP hızlandırma

Windows Server 2016’da IIS üzerinde PHP çalıştırıyorum. DNS hizmetini de bu sunucu üzerinden veriyorum. Localhostta siteyi tararken site hızlı ancak projeye uzaktan erişenlerde sayfa biraz geç yükleniyordu. Bununla ilgili hızlandırma çözümünü aslında yanlışlıkla buldum.

IIS’de mümkün olduğunca az eklenti kurup, klasik şekilde PHP ve Mysql kurulumunu Microsoft Web Platform Installer üzerinden gerçekleştirmiştim. Her yerde anlatılan kurulum şekli bu şekilde… PHP’yi tabiki IIS’i CGI ile birlikte kurduktan sonra Web Platform ile kurmamız gerekiyor. Ancak yavaşlama sebebi MYSQL’i de Web Platform üzerinden kurmamız.

Eğer sorun olmayacaksa mysql yedeğinizi alın ve desktop versiyon kullanıyorsanız program ekle kaldırdan Mysql Serverı kaldırın. Ardından C://ProgramData klasörü altındaki Mysql klasörünü silin. (Silmezseniz mysql server kurulumunda hata alabilirsiniz, mysql server portalarının kullanıldığına dair hata verir…) Ardından yeni Mysql Server sürümünü mysql serverın web sitesinden indirin. Sunucunuz lokal ise internete bağlanan bilgisayardan o mysql paketini indirip bir flash disk aracılığıyla sunucunuza atın. Ardından sunucunuza mysql serverı kurun. Standart kurulumu tercih etmenizi öneririm. Detaylı kurulumlarda kaybolabilirsiniz…

Kurulum gerçekleştirdikten sonra phpmyadmin kullanıyorsanız bağlantı cümleciğinizdeki localhost kısmına sunucunuzun ip adresini yazınız. Projelerinizdeki bağlantı cümleciklerinizi de bu şekilde değiştiriniz. Projeleriniz çok hızlanacaktır. Bu benim karşılaştığım bir hız sorunuydu. 2 kez sorunumu bu şekilde çözdüm.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir