Kategori: WPF

  • WPF Paneller: Canvas

    WPF Paneller: Canvas

    Canvas panel bence otomasyonlarda pek tercih edilebilecek bir panel çeşidi değil, sebebiyse panelde sola, üste, sağa, alta konumlarından mesafe seçerek konumlandırma yapmamızdır.

  • WPF Paneller: WrapPanel

    WPF Paneller: WrapPanel

    StackPanel gibi nesneleri yatay veya dikey olarak hizalar, StackPanel’den farkı hizalama yaparken sığmayan kontrolleri yeni bir satıra kaydırıyor olmasıdır. Bu işleme wrap denir.

  • WPF Paneller: DockPanel

    WPF Paneller: DockPanel

    DockPanel içindeki mevcut propertylere göre ve panel içindeki elementlerin doluluğuna göre, kontrolleri belirli yerlere yaslar… İşi yaslamak diyebiliriz. Açıkçası pek hoşlanılacak bir panel değil. Gridin birkaç hücresinde kullanmak isterseniz kullanılabilir ancak otomasyon için genel kullanımı sizi baya zorlar…

  • WPF Paneller: Grid

    WPF Paneller: Grid

    WPF’te grid panel kullanımını inceleyeceğiz. Önceki yazılarda da grid panel üzerinden örnekler verdik. Şimdi ise detayına bakacağız.

  • WPF'de başlangıç penceresini değiştirmek

    WPF’de başlangıç penceresini değiştirmek

    WPF’de uygulama başlangıç ekranını APP.XMAL üzerinden değiştirebilirsiniz.

  • WPF Paneller: UniformGrid XML

    WPF Paneller: UniformGrid XML

    Uniform layoutu da grid gibi satır ve sütuna göre çalışır. İçine kontrol ve element eklendikçe bu bileşenlerin boyutuna göre layout içinde bölümler oluşturur. Her kontrol için hücre, satır ve sütun oluşturarak yerleştirme yapar. Eşit boyutlu elemanlar için tercih edilebilir. Mesela elinizde iconlar vardır bunlarla buton yapacaksınız bir karşılama veya yönlendirme ekranı için tercih edilebilir kullanımı…

  • WPF Paneller: StackPanel XMAL

    WPF Paneller: StackPanel XMAL

    Şu zamana kadar WPF kodlamalarında hep XMAL yani arayüzlerle ilgilendik. Şu zamana gördüğümüz panellerde de Grid de aslında panel olarak sayılıyor… Grid ve StackPaneli gördük. Stack Paneli irdeleyelim.

  • WPF Explicit Styles

    WPF Explicit Styles

    Style etiketiyle çalışmaya devam ediyoruz. Butonlarımıza stillerini adeta css kullanır gibi App.xmal üzerinden yaptığımız tanımlamalarla şekillendiriyoruz.

  • WPF Implicit Styles

    WPF Implicit Styles

    Önceki yazılarımızda element üzerinden background ve foregrounda tek tek kodla renklendirme yapmış ardından staticresources kullanmış ve bunları da App.xmal altında toplamıştık. Şimdi ise tüm butonlar ve labellar için toplu işlemler yapabileceğimiz “style” kodlarını görelim.

  • WPF Application-Wide Resources

    WPF Application-Wide Resources

    Önceki yazımızda XMAL Static Resources konusunda değinip butonun arka planını değiştirmiştik. Şimdi bu staticresourcesları App.xaml dosyasında hazırlayacağız. Böylece modüler hale getirmiş olacağız. Bu örnekte foreground rengini StaticResource ile vereceğiz.